10 Ongelooflijke Routes voor een CamperRoadTrip door Europa

Is er iets vrijer of spannender dan op pad gaan met een camper? Je hoeft niet over de Great Ocean Road of Route 66 te rijden om dat gevoel te krijgen: Er zijn ook geweldige tochten verborgen in heel Europa. Als een beetje inspiratie voor je volgende avontuur hebben we deze lijst met ongelooflijke camperroutes door Europa samengesteld.

Volg de Nibelungs door Duitsland

De Rheinische Sagenweg is een van de meest spectaculaire toeristische routes van Duitsland. Hij volgt de Rijn en loopt ongeveer 580 km tussen Düsseldorf en Mainz. Het bijna melodramatische natuurlandschap, zoals de Lorelei en de Laacher See, hebben vele kunstenaarsverhalen en legendes geïnspireerd, en deze plaatsen hebben in de loop der eeuwen niets van hun mystieke charme verloren. Met ongeveer 100 bezienswaardigheden op bijna 50 verschillende plaatsen wordt u meegesleept op een reis door de geschiedenis.

Kamperen bij de Lorelei

Bovenop de Italiaanse piek

De Passa dello Stelvio (of Stelvio-pas) is de hoogste geplaveide bergpas van Italië. Hij verbindt de Zuid-Tiroolse stad Bormio in Lombardije met de gemeente Prato allo Stelvio. Deze route is een van de meest indrukwekkende schilderachtige bergwegen in de Alpen: Naast het prachtige berglandschap, de Piz de las Trais Linguas (“de top van de drie talen”) en de brullende Saènt-waterval, zijn er tal van uitdagende bochten waar gepassioneerde camperaars zeker van zullen houden.

Over de Franse bergen en langs de palmbomen

De beroemdste Franse snelweg verbindt Thonon-les-Bains aan het meer van Genève met Menton aan de Franse Riviera. De Route des Grandes Alpes doorkruist 16 alpenpassen en stijgt ongeveer 16.000 meter tot u uiteindelijk, na ongeveer 700 km, aankomt bij uw eindbestemming aan de zonnige mediterrane kust. Enkele van de hoogste toppen van de Alpen maken deel uit van het imposante berglandschap van deze route, waaronder de Col de l’Iseran, die op een indrukwekkende 2.764 meter hoogte staat. Afhankelijk van het seizoen kunt u zelfs de Tour de France fietsers vanuit uw camper bekijken.

Sfeervolle standplaats bij het Lac de Serre-Ponçon

Een reis door Noord-Europa

De King’s Road, een van de oudste toeristische routes in Scandinavië, is altijd al de belangrijkste Oost-West-verbinding van Noord-Europa geweest. Van de Noorse bergen tot Sint-Petersburg, Rusland, reist deze route via Oslo, Stockholm, de Zweedse Ålandeilanden en de Finse hoofdstad Helsinki. Dankzij de verscheidenheid aan landschappen – van de hoofdsteden tot de diverse landschappen – wordt u nooit moe van het reizen langs het bijna 1.450 km lange Scandinavische gedeelte van de route.

In de buurt van de Steinsdalsfossen waterval

IJsland: Onder het noorderlicht

U kunt in ongeveer 14 uur via de ringweg door heel IJsland rijden, maar als u de tijd neemt om de 1.300 km lange route af te leggen en onderweg voldoende haltes maakt, ontdekt u de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die IJsland te bieden heeft. Talrijke natuurspektakels, zoals de brullende watervallen Gullfoss en Seljalandsfoss, en de hoofdstad Reykjavik, wachten hier op u. In de maanden rond de zonnewende, vooral langs de meer landelijke delen van de route, kunt u zelfs het kleurrijke Noorderlicht zien dansen in de lucht.

Het noorderlicht in Ijsland

Spanje – de Witte Dorpenstraat

De Ruta de los Pueblos Blancos doorkruist het Andalusische gebergte vanaf Arcos de la Frontera via het natuurpark Sierra de Grazalema en de gemeente Zahara de la Sierra. Deze cirkelvormige route leidt u door ongeveer 30 sneeuwwitte dorpen met een Arabische architectuur, genesteld in de bergen te midden van weelderig groen en knoestige olijfbomen. De Pueblos vertellen, net als bijvoorbeeld Benaocaz, de verhalen van hun Moorse bouwers en geven de bezoekers een glimp van het oude Spanje.

Cabo de Gata-Níjar Natuurdomein

Volg het pad van keizerin Elisabeth van Oostenrijk

Een van de meest majestueuze routes van Midden-Europa, de Straße der Kaiser und Könige (de route van de keizers en koningen) verbindt het middeleeuwse Regensburg in Duitsland met het Hongaarse kuuroord Boedapest. In tegenstelling tot bootreizigers heeft u bij een camper het voordeel dat u overal langs de Donau kunt stoppen. Naast het zien van culturele hoogtepunten zoals Passau, Linz, Wenen en Bratislava, moet u ervoor zorgen dat uw route lange wandelingen door de prachtige landschappen van het rivierdal omvat.

Ongerepte natuur langs het Oostenrijkse meer, Putterersee

Kroatië –  Parel van de Adriatische Zee

De Kroatische Adriatische snelweg van Opatija naar Dubrovnik is een bergachtig kustpad. Met middeleeuwse steden, zoals Zagreb en Split, en het Plitvice Lakes National Park langs de route, heeft u volop mogelijkheden om lange pauzes te nemen. Met de bergen aan uw linkerhand, de azuurblauwe Middellandse Zee aan uw rechterhand en ontelbare bochten, zullen camperaars deze route met plezier afleggen.

Langs de Ierse kust

De Wild Atlantic Way, die meer dan 2.500 km van Derry in het noorden tot Kinsale in het zuiden beslaat, is een van de langste aangewezen kustwegen ter wereld. De Ierse kusten begroeten u met steile kliffen en smalle wegen die zich een weg banen door het groene landschap. Gevormd door de geweldige kracht van de Atlantische Oceaan, zijn baaien zoals Ashleam Bay of Malin Beg altijd een omweg waard. Voelt u zich avontuurlijk? Wij dagen u uit om een duik te nemen in de ijzige Atlantische wateren!

Dwars door the Highlands

De West Highland Way is een van de eerste langeafstandspaden die het Schotse berglandschap doorkruist, en het is een droom voor alle wandelaars. Maar je hoeft niet te voet te zijn om je hooglanddromen waar te maken: Vanuit Glasgow kunt u met uw camper naar het noorden rijden naar Fort William (ongeveer 180 km) via de snelweg A 82. De weg loopt langs ruige schapen en het legendarische Loch Lomond en voert u door het beroemde Glen Coe.

0 reacties

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ontvang al onze nieuwe promoties en kortingen rechtstreeks in je mailbox

Je bent ingeschreven!

Share This