‘Heaven’s Door’ – Bob Dylan’s eigen Whiskey

Onlangs lanceerde Bob Dylan zijn eigen whiskey lijn, onder de naam Heaven’s Door. De legendarische singer-songwriter werkte samen met een van de oorspronkelijke medeoprichters van bourbonmaker Angel’s Envy om een trio van kleine partij whiskey’s te creëren: Een straight rye, een double barrel whiskey en een Tennessee bourbon.

“We wilden allebei een collectie Amerikaanse whiskey’s creëren die op hun eigen manier een verhaal vertellen,” vertelde Dylan in de New York Times. “Ik reis al tientallen jaren en ik had het genoegen een aantal van de beste whiskey’s te proeven die de wereld te bieden heeft. Dit is – al zeg ik het zelf – geweldige whiskey.”

De afbeelding met ijzeren poorten op de flessen van Heaven’s Door Whiskey zijn gemaakt in  Dylan’s metaalwerkplaats, Black Buffalo Ironworks, uit een samenraapsel van  gevonden voorwerpen verzameld bij boerderijen en schrootwerven in heel Amerika: ‘alles van boerderijbenodigdheden, kinderspeelgoed, keukengerei en antieke vuurwapens tot kettingen, radertjes, bijlen en wielen,’ aldus de Heaven’s Door site.

Volgens de New York Times legde Angel’s Envy medeoprichter Marc Bushala het idee van een whiskeylijn voor aan Dylan, die in eerste instantie de naam “Bootleg” opperde, een knipoog naar zijn lopende archiefserie. Bushala en Dylan stippelden vervolgens over de telefoon een smaakprofiel voor de drie whiskey’s uit.

“Dylan heeft van die kwaliteiten die eigenlijk goed werken voor een whiskey,” vertelde Bushala aan de krant. “Hij heeft een grote authenticiteit. Hij is een typische Amerikaan. Hij doet de dingen zoals hij ze wil doen. Ik denk dat dit ook goede eigenschappen zijn voor een super-premium whiskey.”

“Ons doel is om de collectie uit te breiden met nieuwe brands van Heaven’s Door zoals een ‘never-ending tour,’ in overeenstemming met onze missie om voortdurend samen te werken met ambachtelijke distilleerders en blenders in het hele land,” voegt Heaven’s Door eraan toe. 

0 reacties

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ontvang al onze nieuwe promoties en kortingen rechtstreeks in je mailbox

Je bent ingeschreven!

Share This