Questlove regisseert nieuwe Sly Stone-documentaire

Sylvester “Sly” Stewart en zijn bruid Kathy Silva worden gefeliciteerd tijdens hun huwelijksceremonie tijdens een rockconcert in de Madison Square Garden in New York op 6 juni 1974. “Sly” en zijn groep “Sly and the Family Stone” traden op tijdens het concert. Beeld ASSOCIATED PRESS/AP Images

Questlove zal een nieuwe documentaire regisseren over de carrière en nalatenschap van Sly Stone.

Volgens een persbericht zal het nog titelloze project “het verhaal volgen van de invloedrijke artiest, koning van de funk, en mode-icoon Sly Stone, een muzikant die alle regels overtrad in een tijd waarin zoiets niet vanzelfsprekend was, ja zelfs gevaarlijk. De druk van het overweldigende mainstream popsucces en zijn verantwoordelijkheid als vertegenwoordiger van zwart Amerika zadelden Sly indertijd op met moeilijk te combineren verwachtingen.”

Of zoals  Questlove het stelde: “Zeggen dat Sly’s creatieve nalatenschap in mijn DNA zit is een understatement… het is de blauwdruk van een zwarte muzikant… om zijn geschiedenis en nalatenschap te onderzoeken is voor mij meer dan een droom.”

De aankondiging van de Stone-documentaire komt na een hoop lovende kritieken op Questlove’s regiedebuut, Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised). De film zoomt in op het 1969 Harlem Cultural Festival, ook wel “het zwarte Woodstock” genoemd, en bevat nooit eerder vertoonde beelden van de populaire, maar vrij onbekende reeks concerten die plaatsvond in de zomer van 1969. 

Eerder deze maand werd Summer of Soul bekroond met de U.S. Grand Jury Prize en de Audience Award in de U.S. Documentary categorie op het Sundance Film Festival.

Copyright Rolling Stone I John Blistein

0 reacties

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ontvang al onze nieuwe promoties en kortingen rechtstreeks in je mailbox

Je bent ingeschreven!

Share This