‘Muziek om te zien’

Die man helemaal boven is Leonard Cohen, gefotografeerd in 1974 op een hotelkamer in Londen. De man onder is Tom Waits, twee jaar later, ook in Londen, op Portobello Road. Popfotografie uit een tijd dat popsterren fotografen nog niet beschouwden als lastpakken, maar bijna als een soort bondgenoten; het waren de mannen (en soms ook al vrouwen) die hen hielpen een imago neer te zetten. En dus was fotograaf Michael Putland hartelijk welkom op Cohens hotelkamer en was Waits alleszins bereid een stukje met hem te gaan wandelen.

De Brit Michael Putland (1947-2019) begon al op zijn negende te fotograferen, op zijn zestiende verdiende hij er zijn brood mee. Popmuziek werd al snel zijn specialiteit. Een speciale band had hij met vooral The Rolling Stones, maar hij fotografeerde zeker in de jaren zeventig zo ongeveer iedere muzikant die ertoe deed. Over hem wordt gezegd dat hij in dat decennium niet één dag vrij had. Hoogtepunten uit zijn gigantische oeuvre zijn te zien op de tentoonstelling The Music I Saw.

De expositie is online te zien via www.elliotthalls.com.

0 reacties

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ontvang al onze nieuwe promoties en kortingen rechtstreeks in je mailbox

Je bent ingeschreven!

Share This