Bezoek de Londense flat van Jimi Hendrix

Fans van Jimi Hendrix kunnen eindelijk met eigen ogen zien waar hun gitaarheld eind jaren zestig even heeft gewoond in Londen. De kamers waren eerder al eens te bezoeken bij tijdelijke tentoonstellingen, maar zullen nu permanent worden opengesteld, als onderdeel van het Händel House.

De Amerikaanse rockmuzikant Jimi Hendrix betrok in 1968-1969 samen met zijn toenmalige vriendin Kathy Etchingham de derde verdieping van een flatgebouw in Brook Street. In 1969 vond in de flat een reeks interviews en fotosessies plaats, maar toen Hendrix een jaar later overleed, woonde hij er al niet meer.

Voor de restauratie van het pand werd 2,4 miljoen pond (3,2 miljoen euro) uitgetrokken. Zijn slaapkamer werd opnieuw ingericht zoals die eruit gezien moet hebben toen Hendrix er woonde en er worden verschillende van zijn spullen (zoals telefoons en gitaren) tentoongesteld. Brook Street 23 is de enige vroegere woning van de muzikant die voor het publiek wordt opengesteld.

En wie dan toch tot in Mayfair is geraakt, kan meteen ook eens bij de buren langsgaan. Brook Street 25 werd in de 18de eeuw immers bewoond door de Duitse componist Georg Friedrich Händel. Dat gebouw is sinds 2001 als museum ingericht.

Copyright De Standaard I EDM I 11/02/2016

0 reacties

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ontvang al onze nieuwe promoties en kortingen rechtstreeks in je mailbox

Je bent ingeschreven!

Share This